Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα επιδότησης για μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους



ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Πρόγραμμα επιδότησης για μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους

Το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να διατεθεί, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπει την επιδότηση σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, προκειμένου να προβούν στην αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρας περίφραξης.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπέγραψε απόφαση για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με συμμετοχή στη δράση 1.1, που αφορά στην «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» του Μέτρου 2.1.6 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις», στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
Η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται μόνο στις περιοχές που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας. Αποδέκτες της πρόσκλησης είναι μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι με εκτατικές εκτροφές αιγοπροβάτων που διαμένουν ή μετακινούνται στις περιοχές παρέμβασης και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Στόχος της εφαρμογής της αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρου περίφραξης είναι να αποφευχθούν οι ζημιές που καταγράφονται από την «εισβολή» των αρκούδων σε χώρους μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων ή κτηνοτροφικής δραστηριότητας, ώστε να προστατευθεί η βιοποικιλότητα και να διατηρηθεί η γεωργική δραστηριότητα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Για τη συγκεκριμένη πρόσκληση, το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις ενίσχυσης από τις 15 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου