Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων

Ι. Στουρνάρας: Δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων

Ι. Στουρνάρας: Δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων
Την ισχύ του μέτρου της συλλογής αποδείξεων γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, ο οποίος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου, διευκρίνισε πως το μέτρο δεν καταργείται, αλλά θα επανέλθει, μέσω σχετικής διάταξης, τον Σεπτέμβριο.«Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα», σημείωσε, συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιείται μέσω του πολυνομοσχεδίου δεν είναι οριστική και πως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να συμπληρωθεί με νέες διατάξεις, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, σε τι εκπτώσεις μπορούν να προσβλέπουν.
Σε ό,τι αφορά στον φόρο πολυτελείας, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως αντικαθιστά «πολύ πιο επώδυνα μέτρα», καλύπτοντας δημοσιονομικό κενό του 1 δισ. ευρώ. Άλλωστε, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα νέων μέτρων, τόνισε για το 2013 – 2014, ότι δημιουργήθηκε ένα δημοσιονομικό κενό, το οποίο οφείλεται, όσον αφορά στο 2013, στα προβλήματα στο χώρο του ΕΟΠΥΥ και όσον αφορά το 2014, απέδωσε την υστέρηση στο γεγονός πως η κυβέρνηση δεν ήθελε να επιβάλει εισφορά 2 τοις χιλίοις, στον τζίρο των επιχειρήσεων και νέα μείωση των ειδικών μισθολογίων που αφορούν στους ενστόλους.
Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, επανάλεβε ότι ετλεθη στο «τραπέζι», αναφέροντας πως υπήρξε δέσμευση να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ εκτίμησε ότι η απώλεια στα έσοδα, έαν ισχύσει από την 1η Αυγούστου, θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, μέχρι τέλος του χρόνου.
Σχετικά με τη δόση που «ξεκλείδωσε» το Eurogroup, υπογράμμισε πως δεν ήταν «κουτσουρεμένη», καθώς, όπως είπε, τα 6,8 δισ. ευρώ απαντώνται στις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου. Εντούτοις, παραδέχθηκε ότι υπήρχε πρόταση να να δοθούν περισσότερα χρήματα, αλλά ορισμένες χώρες την απέρριψαν, ισχυριζόμενες ότι ουσιαστικά αποτελεί νέο πρόγραμμα.
Στα 187 δισ. ευρώ η δαπάνη για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος την περίοδο 2002-2012
Το ποσό των 187 δισ. ευρώ έχει χορηγήσει ο Κρατικός Προϋπολογισμός από το 2002 έως και το 2012, για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣυΡιζΑ.

Οι βουλευτές με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν καταγγείλει λεηλασία των ταμείων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού, για το 2013 το 62% της συνολικής δαπάνης για το ασφαλιστικό σύστημα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει χορηγήσει 187 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος την περίοδο 2002-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου