Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα νέων αγροτών ερχεται το επόμενο διάστημα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πρόγραμμα νέων αγροτών θα προκηρύξει το υπ Αγροτικής Ανάπτυξης

Κατατέθηκε στα αρμόδια κοινοτικά όργανα η τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πτυχή της οποίας αποτελεί η πρόβλεψη για την εξασφάλιση πόρων ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στην αγροτική παραγωγή.
Συμφωνα με το Agronews.gr την ευθύνη προώθησης των διαδικασιών τροποποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2013) είχε ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Θανάσης Θεχαρόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν, μετά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα έχει υποβάλει την παραίτησή του.
Για  αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει φιλική ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους,  στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί και στο συγκεκριμένο θέμα αποσαφηνίζοντας ότι τον περασμένο μήνα υποβλήθηκε τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (η τελευταία σημαντική τροποποίηση που σχετίζεται και με τη στρατηγική του Προγράμματος) στην Ε.Ε. με στόχο την ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων στις οποίες δίνει προτεραιότητα η χώρα μας.
Μεταξύ των άλλων, με βάση αυτές τις ενέργειές θα υπάρξει νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα νέων αγροτών 100 εκ. ευρώ, αύξηση των πόρων για δημόσια έργα – αγροτικές υποδομές κατά 50 εκ. ευρώ και δυνατότητα νέας στοχευμένης προκήρυξης 30 εκ. ευρώ για μικρά Σχέδια Βελτίωσης. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα συμβάλλουν στη βέλτιστη κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του αγροτικού τομέα και να επιτευχθεί η αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου